Соларно готвене в София на 25 юни 2017г. - предиобед в парка Заимов, следобед на частно парти

В парка „Заимов„ в София на 25 юни предиобед с нашия 150 сантиметров соларен котлон варихме яйца и правихме кафе за закуска. Първата порция яйца беше сварена още в 8:30ч. Същия ден следобед бяхме поканени на частно соларно парти в столицата, където пекохме кебапчета и пилешки бутчета. По общо признание вкусът на бутчетата от соларната фурна беше превъзходен.

Снимките са от двете събития.

За Контакти

Изключително доволен съм от тези уреди - малкия котлон и соларната фурна. Вкусна храна и става горе-долу за същото време както с електрическа печка. Например свинско с картофи - за два часа. На котлона с огледалото задуших месото в тенджера нарязано на малки парчета. След това добавих картофите. Един съвет - задушавайте месото, не го варете, когато използвате соларни прибори. Става по-бързо и по-вкусно. Можете и да комбинирате котлона с фурната. Ако искате печено, първо варите месото в тенджера на котлона, после го слагате в тавичка, добавяте ориз и подправки и го печете във фурната. Ако почнете в 10 до 13:30 ч сте готови. Единственото, което ви трябва е Слънце!