Има ли ограничение за ястията, които могат да се приготвят със Соларния котлон и Соларната фурна?

снимка на Има ли ограничение за ястията, които могат да се приготвят със Соларния котлон и Соларната фурна?

Всякакви ястия, които се приготвят на конвенционалните котлони чрез варене, задушаване и пържене с тенджера и тиган могат да се приготвят и със Соларния котлон. Единственото ограничение на СК е при печенето. Ако искаме соларно печене във фурна, ни е нужна Соларна фурна, каквато ХоСа Солар може да достави при наличие на търсене. Соларния котлон може да осъществи печене в редуциран вид, както е показано на снимката – върху загрята метална повърхност.

Соларния котлон може да се използва и като подготвителен етап при печене – Соларния котлон може предварително да свари или да запържи храната, която след това се прехвърля в тава и се вкарва в конвенционална или соларна фурна за печене.

снимка на Има ли ограничение за ястията, които могат да се приготвят със Соларния котлон и Соларната фурна? снимка на Има ли ограничение за ястията, които могат да се приготвят със Соларния котлон и Соларната фурна?

Соларната фурна може да вари, задушава и пече. Пърженето в мазнина изисква температура над 140 °С, а също и често разбъркване на храната, поради което този начин на термообработка е неприложим в Соларната фурна. 

снимка на Има ли ограничение за ястията, които могат да се приготвят със Соларния котлон и Соларната фурна? снимка на Има ли ограничение за ястията, които могат да се приготвят със Соларния котлон и Соларната фурна?

Вижте галерия, Ястия приготвени на соларен котлон

Валентин Василев сподели в дневника на HoSa Solar: Най-вкусните картофи които съм ял някога задушени на слънце ;-) Буквално ;-) Без ток, без газ, или каквото и да е друго гориво ... Идеално е и за варене на буркани ... Така готвят вече и в Свищов със соларните котлони на HoSa Solar ... ( публикувано в "Странник.бг - Маршрутният каталог" , 13 юли 2016 г.)