Готварска кутия „Гроси”

Цена на Готварска кутия "Гроси"

  • Цена 125 лв.

Принцип на действие

Действието на Готварската кутия се основава на известен закон на физиката: когато един предмет е заобиколен от термоизолационен материал, той запазва температурата си за дълъг период от време. Ако този предмет е тенджера пълна с течна храна – супа, яхния и т.н., която е предварително загрята, то поставянето му в термоизолирана среда постига две неща:

  • Запазва яденето топло за часове.
  • Ако температурата на предварително загряване е над 90°C, яденето не само се запазва топло, но се сготвя в собствената си топлина.

Основни функции

Готварските кутии на ХоСа Солар ЕООД изпълняват успешно три основни функции:

  1. Да досготвят храна, чийто процес на готвене е започнал – най-ценното им приложение.
  2. Да запазват сготвената вече храна топла за дълго време.
  3. Да запазват студени предварително охладени храни и напитки.

Основни предимства на готварската кутия

  • Използва метода на задушаване.
  • Времето за предварително варене е не повече от 20 мин., като в зависимост от ястието може да бъде сведено и до 1 минута.
  • Приложима е към всички видове месо и зеленчуци, които могат да се приготвят по метода на задушаване.
  • Позволява използване на всякакъв модел тенджери. Съдове с дълги дръжки (тигани, касероли) също могат да се ползват в модела Гроси. Не могат да се използват съдове без капак.
  • Храната сготвена с Гроси има отлични вкусови качества. Продуктите запазват всички ценни хранителни вещества, както и формата и целостта си.
  • Не е възможно да се получи загаряне или изсушаване на храната.
  • Съвместима е с всички видове енергия като начин за предварително загряване - електрическа, газова, на твърдо гориво или соларна печка, фурна или котлон.
  • Готварската кутия е необходимо допълнение към соларните уреди за готвене, което редуцира ефекта от лошото време.
  • Най-ценното предимство на готварската кутия: пести енергия за готвене, оттук и финансови средства

Последователност на употреба при готвене на ново ястие

  • Стъпка 1. Тенджерата с продуктите се поставя на котлона(печката) и се завира. Месо, боб и други продукти, за които е необходима по-продължителна термична обработка, се варят до 20 минути. Зеленчуци, картофи, макаронени изделия – 1-2 минути.
  • Стъпка 2. Тенджерата се сваля от котлона(печката) и се поставя на дъното на готварската кутия. Покрива се с изолиращата възглавница. Кутията се затваря.
  • Стъпка 3. Тенджерата се изважда след изтичане на желаното време за приготвяне. Ако не сте готови веднага да консумирате, можете да я оставите в Гроси, където храната ще остане топла още часове.

 Изтеглете ръководство за употреба

Запитване / Поръчка

Изключително доволен съм от тези уреди - малкия котлон и соларната фурна. Вкусна храна и става горе-долу за същото време както с електрическа печка. Например свинско с картофи - за два часа. На котлона с огледалото задуших месото в тенджера нарязано на малки парчета. След това добавих картофите. Един съвет - задушавайте месото, не го варете, когато използвате соларни прибори. Става по-бързо и по-вкусно. Можете и да комбинирате котлона с фурната. Ако искате печено, първо варите месото в тенджера на котлона, после го слагате в тавичка, добавяте ориз и подправки и го печете във фурната. Ако почнете в 10 до 13:30 ч сте готови. Единственото, което ви трябва е Слънце!