Демонстрация на соларни уреди за готвене в Езикова гимназия "Акад. Людмил Стоянов" - Благоевград, 15 юни 2017

Собственикът на ХоСа Солар ЕООД Холгер Зауер продължи образователната си обиколка в благоевградските училища, този път с открит урок в двора на Езикова гимназия „Академик Людмил Стоянов”. На 15 юни 2017г. учениците от ЕГ можаха да се запознаят с два от уредите на г-н Зауер за приготвяне на храна със слънчева енергия – соларен параболичен котлон и соларна фурна. Както можеше да се очаква, ученици и учители общуваха с г-н Зауер на немски и английски.

В дните около лятното слънцестоене – 21 юни, слънцето е най-силно и затова водата в тенджерата върху соларния параболичен котлон завря много бързо. Соларната фурна достигна рекордна температура от 150 °C в камерата за готвене.

ХоСа Солар ЕООД благодари на директорката г-жа Попова за съдействието при организацията на събитието.

За Контакти

Изключително доволен съм от тези уреди - малкия котлон и соларната фурна. Вкусна храна и става горе-долу за същото време както с електрическа печка. Например свинско с картофи - за два часа. На котлона с огледалото задуших месото в тенджера нарязано на малки парчета. След това добавих картофите. Един съвет - задушавайте месото, не го варете, когато използвате соларни прибори. Става по-бързо и по-вкусно. Можете и да комбинирате котлона с фурната. Ако искате печено, първо варите месото в тенджера на котлона, после го слагате в тавичка, добавяте ориз и подправки и го печете във фурната. Ако почнете в 10 до 13:30 ч сте готови. Единственото, което ви трябва е Слънце!