Демонстрация на соларни уреди за готвене в Езикова гимназия "Акад. Людмил Стоянов" - Благоевград, 15 юни 2017

Собственикът на ХоСа Солар ЕООД Холгер Зауер продължи образователната си обиколка в благоевградските училища, този път с открит урок в двора на Езикова гимназия „Академик Людмил Стоянов”. На 15 юни 2017г. учениците от ЕГ можаха да се запознаят с два от уредите на г-н Зауер за приготвяне на храна със слънчева енергия – соларен параболичен котлон и соларна фурна. Както можеше да се очаква, ученици и учители общуваха с г-н Зауер на немски и английски.

В дните около лятното слънцестоене – 21 юни, слънцето е най-силно и затова водата в тенджерата върху соларния параболичен котлон завря много бързо. Соларната фурна достигна рекордна температура от 150 °C в камерата за готвене.

ХоСа Солар ЕООД благодари на директорката г-жа Попова за съдействието при организацията на събитието.

За Контакти

Валентин Василев сподели в дневника на HoSa Solar: Най-вкусните картофи които съм ял някога задушени на слънце ;-) Буквално ;-) Без ток, без газ, или каквото и да е друго гориво ... Идеално е и за варене на буркани ... Така готвят вече и в Свищов със соларните котлони на HoSa Solar ... ( публикувано в "Странник.бг - Маршрутният каталог" , 13 юли 2016 г.)