Ентусиасти на соларното готвене в България
В края на 2021г. Сюзън Ашуъл - една от най-ентусиазираните почитателки на соларното готвене в България – любезно ни изпрати снимки от дейността си с уредите на ХоСа Солар.
На големия 180см параболик съпругът Джеф приготвя английска закуска от яйца и бекон. Сюзън отбелязва, че уредът сготвя закуската много бързо.
Вторият соларен уред на сем. Ашуъл - соларната фурна - пече парчета пилешко месо, но също се ползва от Сюзън и в ролята на сушилня.
Сюзън Ашуъл има вече богат опит в сушенето със соларната сушилня на ХоСа Солар. В последно време Сюзън е установила, че може много бързо да изсушава листа от смокиня, лозови листа и дори глухарче. След което ги смила, затваря ги в буркани и ги ползва като добавка за супи и задушено.
Отделно от това Сюзън обичайно суши домати от собствената си градина (на снимката), а също и други зеленчуци. Ето линк към нейните рецепти.
https://pleasantplacesbulgaria.com/recipe/sun-dried-tomatoes-using-asun-oven/