Ентусиасти на соларното готвене в България

В края на 2021г. Сюзън Ашуъл - една от най-ентусиазираните почитателки на соларното готвене в България – любезно ни изпрати снимки от дейността си с уредите на ХоСа Солар.

На големия 180см параболик съпругът Джеф приготвя английска закуска от яйца и бекон. Сюзън отбелязва, че уредът сготвя закуската много бързо.

Вторият соларен уред на сем. Ашуъл - соларната фурна - пече парчета пилешко месо, но също се ползва от Сюзън и в ролята на сушилня.

Сюзън Ашуъл има вече богат опит в сушенето със соларната сушилня на ХоСа Солар. В последно време Сюзън е установила, че може много бързо да изсушава листа от смокиня, лозови листа и дори глухарче. След което ги смила, затваря ги в буркани и ги ползва като добавка за супи и задушено.

Отделно от това Сюзън обичайно суши домати от собствената си градина (на снимката), а също и други зеленчуци. Ето линк към нейните рецепти.

https://pleasantplacesbulgaria.com/recipe/sun-dried-tomatoes-using-asun-oven/

За Контакти

Валентин Василев сподели в дневника на HoSa Solar: Най-вкусните картофи които съм ял някога задушени на слънце ;-) Буквално ;-) Без ток, без газ, или каквото и да е друго гориво ... Идеално е и за варене на буркани ... Така готвят вече и в Свищов със соларните котлони на HoSa Solar ... ( публикувано в "Странник.бг - Маршрутният каталог" , 13 юли 2016 г.)