Обеззаразяване на предмети от дърво със соларна фурна

Соларната фурна може да се използва и за обеззаразяване на предмети от дърво, нападнати от вредители. Можете да освободите дървен предмет от досадни инсекти и ларви чрез нагряване в соларна фурна. Снимката показва нападнато от вредители дървено блокче, използвано за подпора на контейнер. Контейнерът се намира в Кочериново и е поставен върху осем такива блокчета. Холгер Зауер нагрява блокчето в соларна фурна PSO-01 до 100 градуса Целзий в продължение на два часа за да постигне пълно унищожение на вредителите.

Съгласно предписанията на международните стандарти, дървени опаковки с дебелина на материала над 6мм подлежат на термично обеззаразяване при температура на сърцевината от 56 градуса Целзий в продължение минимум на 30 минути (IPPC-Standard ISPM-15).

За Контакти

Изключително доволен съм от тези уреди - малкия котлон и соларната фурна. Вкусна храна и става горе-долу за същото време както с електрическа печка. Например свинско с картофи - за два часа. На котлона с огледалото задуших месото в тенджера нарязано на малки парчета. След това добавих картофите. Един съвет - задушавайте месото, не го варете, когато използвате соларни прибори. Става по-бързо и по-вкусно. Можете и да комбинирате котлона с фурната. Ако искате печено, първо варите месото в тенджера на котлона, после го слагате в тавичка, добавяте ориз и подправки и го печете във фурната. Ако почнете в 10 до 13:30 ч сте готови. Единственото, което ви трябва е Слънце!