Обеззаразяване на предмети от дърво със соларна фурна

Соларната фурна може да се използва и за обеззаразяване на предмети от дърво, нападнати от вредители. Можете да освободите дървен предмет от досадни инсекти и ларви чрез нагряване в соларна фурна. Снимката показва нападнато от вредители дървено блокче, използвано за подпора на контейнер. Контейнерът се намира в Кочериново и е поставен върху осем такива блокчета. Холгер Зауер нагрява блокчето в соларна фурна PSO-01 до 100 градуса Целзий в продължение на два часа за да постигне пълно унищожение на вредителите.

Съгласно предписанията на международните стандарти, дървени опаковки с дебелина на материала над 6мм подлежат на термично обеззаразяване при температура на сърцевината от 56 градуса Целзий в продължение минимум на 30 минути (IPPC-Standard ISPM-15).

За Контакти

Валентин Василев сподели в дневника на HoSa Solar: Най-вкусните картофи които съм ял някога задушени на слънце ;-) Буквално ;-) Без ток, без газ, или каквото и да е друго гориво ... Идеално е и за варене на буркани ... Така готвят вече и в Свищов със соларните котлони на HoSa Solar ... ( публикувано в "Странник.бг - Маршрутният каталог" , 13 юли 2016 г.)