На Предела и в Банско - 5 и 6 август 2017

На 5 и 6 август на Предела в почивната станция на мина Пирин на 1000м надморска височина, демонстрирахме пред почиващите възможностите на соларното готвене. Успяхме да прескочим и до Банско на 6-ти сутринта в пазарния ден на града, за да сварим на банскалии кафе на слънчев котлон…

За Контакти

Изключително доволен съм от тези уреди - малкия котлон и соларната фурна. Вкусна храна и става горе-долу за същото време както с електрическа печка. Например свинско с картофи - за два часа. На котлона с огледалото задуших месото в тенджера нарязано на малки парчета. След това добавих картофите. Един съвет - задушавайте месото, не го варете, когато използвате соларни прибори. Става по-бързо и по-вкусно. Можете и да комбинирате котлона с фурната. Ако искате печено, първо варите месото в тенджера на котлона, после го слагате в тавичка, добавяте ориз и подправки и го печете във фурната. Ако почнете в 10 до 13:30 ч сте готови. Единственото, което ви трябва е Слънце!