Супа леща и печени кюфтета с гарнитура на 10 декември

 

ХоСа Солар ЕООД има амбицията да убеди българската публика, че готвенето със слънчева енергия е целогодишно осъществимо! В месеца с най-слабо слънце – декември, приготвяме без проблеми постни и месни ястия с нашите параболични соларни котлони!

Ето какво приготвихме на 10 декември 2016 г., събота:

  • Супа леща – 2л вода, 300 г леща.
  • Кюфтета печени на грил-тиган.
  • Гарнитура за кюфтетата - картофи, грах, броколи.
  • Запръжката за супата беше направена също на соларен котлон, в отделен тиган.

Всичко това беше приготвено между 10:00 и 12:15 ч. при температура между -2 и +1 градуса! В 12:15 обядът беше сервиран.

За да съкратим времето за готвене, използвахме два соларни котлона и две готварски кутии. Готварските кутии са от модела „Куби” и са собствено производство на ХоСа Солар ЕООД. Лещата я оставяме да ври само 5 минути на соларния котлон, след което я прехвърляме в Куби, където тя се досготвя в собствената си топлина. По същия начин постъпваме с картофите и граха – 5 мин врат и ги поставяме във втората кутия. Кюфтетата и броколите приготвяме последни – направо от соларния котлон ги сервираме.

Ако бяхме използвали само един соларен котлон, щеше да ни отнеме половин час повече - вместо в 12:15 щяхме да сме готови в 12:45, най-късно в 13:00ч.

За Контакти

Валентин Василев сподели в дневника на HoSa Solar: Най-вкусните картофи които съм ял някога задушени на слънце ;-) Буквално ;-) Без ток, без газ, или каквото и да е друго гориво ... Идеално е и за варене на буркани ... Така готвят вече и в Свищов със соларните котлони на HoSa Solar ... ( публикувано в "Странник.бг - Маршрутният каталог" , 13 юли 2016 г.)