Супа леща и печени кюфтета с гарнитура на 10 декември

 

ХоСа Солар ЕООД има амбицията да убеди българската публика, че готвенето със слънчева енергия е целогодишно осъществимо! В месеца с най-слабо слънце – декември, приготвяме без проблеми постни и месни ястия с нашите параболични соларни котлони!

Ето какво приготвихме на 10 декември 2016 г., събота:

  • Супа леща – 2л вода, 300 г леща.
  • Кюфтета печени на грил-тиган.
  • Гарнитура за кюфтетата - картофи, грах, броколи.
  • Запръжката за супата беше направена също на соларен котлон, в отделен тиган.

Всичко това беше приготвено между 10:00 и 12:15 ч. при температура между -2 и +1 градуса! В 12:15 обядът беше сервиран.

За да съкратим времето за готвене, използвахме два соларни котлона и две готварски кутии. Готварските кутии са от модела „Куби” и са собствено производство на ХоСа Солар ЕООД. Лещата я оставяме да ври само 5 минути на соларния котлон, след което я прехвърляме в Куби, където тя се досготвя в собствената си топлина. По същия начин постъпваме с картофите и граха – 5 мин врат и ги поставяме във втората кутия. Кюфтетата и броколите приготвяме последни – направо от соларния котлон ги сервираме.

Ако бяхме използвали само един соларен котлон, щеше да ни отнеме половин час повече - вместо в 12:15 щяхме да сме готови в 12:45, най-късно в 13:00ч.

За Контакти

Изключително доволен съм от тези уреди - малкия котлон и соларната фурна. Вкусна храна и става горе-долу за същото време както с електрическа печка. Например свинско с картофи - за два часа. На котлона с огледалото задуших месото в тенджера нарязано на малки парчета. След това добавих картофите. Един съвет - задушавайте месото, не го варете, когато използвате соларни прибори. Става по-бързо и по-вкусно. Можете и да комбинирате котлона с фурната. Ако искате печено, първо варите месото в тенджера на котлона, после го слагате в тавичка, добавяте ориз и подправки и го печете във фурната. Ако почнете в 10 до 13:30 ч сте готови. Единственото, което ви трябва е Слънце!