Със соларен котлон между България и Нидерландия

 

Софиянецът Тихомир разделя живота си между България и Нидерландия. През 2019г. той купи от ХоСа Солар един брой соларен котлон. Неотдавна Тихомир ни изпрати писмо и снимки. Прилагаме писмото и снимките – с негово съгласие.

„Здравейте,
прилагам снимки от първото ползване на солара!
Всички бяха много впечатлени и както се вижда на снимките си сготвихме страхотни бъркани яйца и пилешки пържоли! Това са снимки от София и за съжаление не мога да намеря такива от Нидерландия, но следващото лято ще ви изпратя специално!
Тук в Нидерландия готвенето също се случи много успешно!Единствено вятъра влияе на стабилността, но не всеки ден е ветровит и тогава нещата са много приятни!
Уреда работи изключително добре!
Няколко мои приятели строят къщи и със сигурност ще си закупят солара, когато се нанесат!
Както се вижда на снимките, лъча се концентрира много добре върху дъното на тигана и температурата се покачва за секунди!
Нетрадиционното приготвяне на храна винаги добавя на пикника много настроение и изненадващи моменти! Много се радвам, че си закупих соларния котлон и се надявам да имам възможност да го ползвам все по-често!
Незаменим помощник на хората живеещи в къщи с двор!!!
Очаквам новите ви изобретения, за да ги приложа в домакинството си!
Поздрави,
Тихомир”

За Контакти

Изключително доволен съм от тези уреди - малкия котлон и соларната фурна. Вкусна храна и става горе-долу за същото време както с електрическа печка. Например свинско с картофи - за два часа. На котлона с огледалото задуших месото в тенджера нарязано на малки парчета. След това добавих картофите. Един съвет - задушавайте месото, не го варете, когато използвате соларни прибори. Става по-бързо и по-вкусно. Можете и да комбинирате котлона с фурната. Ако искате печено, първо варите месото в тенджера на котлона, после го слагате в тавичка, добавяте ориз и подправки и го печете във фурната. Ако почнете в 10 до 13:30 ч сте готови. Единственото, което ви трябва е Слънце!