За фирма ХоСа Солар

Собственик и основател на фирма ХоСа Солар е Холгер Зауер.

ХоСа Солар

Собственик и основател на фирма ХоСа Солар е Холгер Зауер от Германия, строителен инженер по професия. От 2010 г. той се премества да живее в България.

След няколкогодишни наблюдения на икономическите и климатичните условия в България, Холгер Зауер основава фирма ХоСа Солар и през 2014 г. започва собствен бизнес със соларни уреди за готвене. Уредите се внасят от ХоСа Солар като директен вносител и се продават както в България така и в цяла Европа. Преди да предложи уредите на пазара Холгер Зауер осъществява детайлни изпитания на соларните уреди в базата на ХоСа Солар в гр. Кочериново с помощта на екип от специалисти. Вече може със сигурност да се твърди, че параболичният соларен котлон модел LD150 с диаметър 150см се утвърди на българския пазар като изпитан модел за оползотворяване на слънчевата енергия при приготвянето на храна. Освен за варене, печене, пържене, задушаване – обичайните му приложения, изобретателни клиенти на ХоСа Солар намериха приложение на LD150 и за приготвяне на зимнина – компоти, сладка, лютеница и всякакви други – и всичко това само с безплатната енергия на слънцето!

От 2014г. до днес, благодарение на ХоСа Солар, вече хиляди българи усвоиха новата технология за приготвяне на храна чрез енергията на слънцето.

От 2023г. HoSa Solar вече е регистрирана търговска марка.

Логично в ХоСа Солар достигнахме до идеята за разширяване на предмета на дейността. Именно, като предоставим възможност за пазарна реализация на оригинални иновативни продукти и от други области, не само уреди за соларно готвене и не само технически продукти.

Започнахме със соларните уреди за готвене… Очаквайте продължението!