Ориз по индийски с къри / Гъби с ориз и лук

Ориз по индийски с къри

300грама ориз кисне 1 час в студена вода. След това три пъти се премива също със студена вода. Малко олио – да покрие дъното на тигана. Оризът се запича 5 до 10 минути на соларния котлон, в зависимост колко е силно слънцето – на сутрешно слънце 10 минути, на обедно 5 минути. Добавя се 300мл студена вода, къри 1 чаена лъжица и сол на вкус. Разбърква се. Като се поеме водата, добавя се още 300мл вода(втора доза вода). Разбърква се с дървена лъжица. Капакът се маха последните 10 минути, за да се запече хубаво. Капакът се слага обратно след като ястието изстине.

–––––––––

Гъби с ориз и лук

Гъбите(кладница) и лукът, ситно нарязани, се слагат в малко олио и се задушават в тигана за 20-30минути в зависимост от силата на слънцето. Добавя се оризът и 300мл вода. По-нататък се процедира като по предната рецепта.

While viewing the website, tap in the menu bar. Scroll down the list of options, then tap Add to Home Screen.
Use Safari for a better experience.