Зрял боб за директна консумация и за консервиране

Бобът се изкисва от вечерта. Сутринта се изхвърля водата и се слага нова. Ври 1 час. Солта се слага 10 минути преди да се свали тенджерата. След това бобът може направо да се консумира или да се затваря в буркани за зимата. Авторът на рецептата ползва седем буркана и втора тенджера, в която бурканите отново се изваряват за още 1 час на соларния котлон. Водата във втората тенджера се загрява предварително. За предварителното загряване на водата могат да се ползват и бирени бутилки поставени на слънце. Нормално в 10ч. бобът е сварен в първата тенджера, в 10.30ч. вече е заредена втората тенджера с бурканите и поставена на соларния котлон. Между 10 и 10.30ч. докато трае прехвърлянето на боба в буркани, има време да се задуши един тиган с картофки върху соларния котлон. През юли месец до 14ч. изваряването на бурканите с боб приключва. Останалите подправки в боба се слагат след отваряне на буркана за консумация.

While viewing the website, tap in the menu bar. Scroll down the list of options, then tap Add to Home Screen.
Use Safari for a better experience.